Шефът на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски излезе

...
Шефът на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски излезе
Коментари Харесай

Ген.Мутафчийски излезе от нелегалност при получаване на линейки

Шефът на Националния действен щаб против коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски излезе от нелегалност и се появи обществено при приемането на коли за спешна помощ в качеството му на ръководител на Военномедицинска академия. Той изчезна от общественото пространство изненадващо, след като месеци наред се появаваше всеки ден, с цел да споделя настоящите статистики, свързани с пандемията. Сега обаче беше пуснато известие и голям брой фотоси с негово присъединяване от приемането на подаяние.

Осем изцяло оборудвани реанимобила към този момент са разполагаем на екипите на Военномедицинска академия (ВМА). Те са закупени при започване на 2020 година със лични средства на лечебното заведение, само че са доставени със забавяне поради пандемията от COVID-19, изясняват от академията. После следва обяснението, че " в унисон с концепцията на управлението за развиване и модернизиране на всички структури, реанимобилите ще бъдат разпределени в обособените военни лечебни заведения в страната ".

" И преди съм казвал, че всеки български военнослужещ има право на качествена здравна грижа, без значение в коя точка на България се намира. Поради това, ние започнахме и поетапно възобновяване на останалите ни заболели, освен на софийската – и като ремонтни действия, и от позиция осъвременяване на апаратурата ", е представен да разяснява началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той отбелязва и, че дооборудването с сходни санитарни коли е от извънредно значение с оглед условията по съюзническите ни отговорности и покриване потребностите при провеждането на интернационалните военни образования. 

Особен акцент е изключителното им оборудвани, с цел да се обезпечи бърза евакуация на лечебни заведения и потърпевши.  Реанимобилите са добре заредени с О2, с апарати за обдишване, с благоприятни условия за поддържане на виталните функционалности по време на придвижване. Могат да доставят лежащо и седящо заболели, тежко потърпевши с гръбначно-мозъчни контузии, което също е от изключително значение и при бойните контузии и военните образования ", обяснява Мутафчийски.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР